torsdag 31. desember 2009

japan

T O K Y O ! rathdrum – seattle – nakita – tokyo – nakita – seattle – rathdrum soveee


Hei alle, beklager inaktiviteten i det siste men det har vært travelt ! Her får dere faktisk to innlegg på to dager ! Jula har passert og jeg har en konvolutt med grønne sedler som skal ta meg til Hawaii. Jeg er kjempetakknemlig for alle bidrag, og jeg lover å forsøke å få takket alle personlig :) Kan ikke vente til Hawaii, det blir noe å fortelle barnebarna om, hæ ? :) Snakker om det å fortelle, tenkte jeg skulle fortelle litt om Japan, Tokyo altså. Skal prøve å ta det dag for dag og å få med alle store eventer. 


Vi satte oss i bilen med tepper og puter og brus på boks. Med iPod'er i ørene og god tur ønsker på mobilskjermene gliste jeg og Jake til hverandre, skrudde av telefonene våre og gjorde oss klare får første etappe av reisen. Den etappen besto av 5 timer i bil, delt på midden som en sandwhich, av nettopp, en sandwhich (til hver av oss 4). Neste morgen, etter en god frokost ''servert'' av et vennepar av familien i Seattle, dro vi til flyplassen hvor Jake satte standeren med å kjøpe ei god bøtte nudler. Det var bare starten på vår nuddelfylte julefeiring i the empire of the sun (takk for den far:D). De 12 timene på flyet, fylte jeg med Pokèmon på min GameBoy, The Hangover på 8 tommer skjermen i setet foran meg og Harry H. på iPoden, Northwest Airlines fylte tiden og magen(e) med noe av den deiligste flymaten jeg noen gang har hatt. Og jeg har prøvd endel forskjellig flymat. Vi ankom flyplassen og byttet våre grønne dollar mot tusenvis av Japanske gærninger (ca 1000 gærninger (yen) i 100 dollar) og ble guidet av Luke, vår egen guide, til flytoget. Den første kvelden ruslet vi bare rundt i Shinjuku, temmelig trøtte, men det er utrolig hvor mye adrenalin opplyste, breie avenuer og enda mer opplyste, trange menneskefylte bakgater fulle av interessante(temmelig sikker på at jeg stavet det feil) butikker. Trøtte og med mer 30 timer i sekken la vi oss med enda breiere glis i en ikke så veldig brei seng. (Med tanke på at to gutter på nesten '' en nitti '' og ca 80 kilo skal dele den.)  


Den første hele dagen i Japan startet jeg og Jake like godt med dumplings, av typen - ''oi, den så god ut på bildet, hva er de greiene inni ? Anerke men vi kjøper 5 !'' Det viste seg å være et nokså harmløst Japansk kjøttfyll. Digg nok hvis du skjønner. Vi brukte mesteparten av den første dagen i Keiserens Hager, tuslende rundt for å se og å ta bilder. Minnet meg personlig litt om Asiatiske hager og staselige, kongelige boliger jeg har sett tidligere, helt klart mye av det samme, men kult ! Det er bilder på facebook fra hele turen snart, forresten. På kveldingen ruslet vi bare rundt Shinjuku og spiste nudler.  


Vi stakk innom Luke's leilighet, temmelig tradisjonell i Japansk målestokk med tanke på størrelse. Men for all del levelig og litt koslig. Vi spiste sushi til lunsj, ja, sushi, ikke kall meg sær i matveien igjen ! Og kvelden tilbrakte jeg og Jake med Luke hos en av hans venner, med takoyake (blekksprut i en slags deig, stekt på et vis) og prating. Japanere er dritartige, general statement. Men helt seriøst, vi traff ingen Japanere vi ikke likte. Og Luke's venner veldig koslige og interesserte (igjen, stavet vel det ordet feil) i oss amerikanere, ja, er halvstolt over at de trodde jeg var amerikansk først. BAHA ! 


Hvis du noen gang går opp i Tokyo Government Building, minner forøvrig litt om Twin Towers i KL, så vil du se det jeg så, og innså i og for seg, at Tokyo strekker seg MILEVIS i hver eneste retning. Det var temmelig sykt. Jeg har sett endel store byer nå, men Tokyo tar kaka, hele kaka faktisk.  


Akkurat som Shinjuku, er Shibuya og Harajuku to strøk vi gjorde oss godt kjent med, fasjonable men fortsatt halv-trashy. Disse strøkene var veldig artig å rusle i, mye crazy mote og folk og se på, for ikke å nevne alle butikkene. Advarsel til dere som drar dit en gang, det er syke farger overalt. Tror jeg med hånden på hjertet kan si at neon hersker. Øynene mine hadde i alle fall godt av 10 timers stummørke i en trang seng, med Jake. Eh. Vi så også verdens travleste intersection, påstått å skulle være mere travel enn Times Square i New York City. Jeg er uenig, personlig, men ærlig talt, det var ganske vilt. Mye lys og lyd. I likhet med gaming distriktet vi også besøkte. 10 Etasjer med dukker og andre effekter fra hvert eneste spill noen gang laget. Inkludert et par etasjer tegneserie-porno, sykt. Kult å se, men ikke direkte nødvendig i hverdagen. Eller i helligdagen for å si det sånn.  


Det er et faktum at følelsen to søttenåringer får når de går rundt på egenhånd i en av verdens største byer og tar metroen der de vil og går inn der de vil, med 10000 lapper i lommeboka er omtrent den samme følelsen som den fem-årige kronprinsen får når han inser at han en dag skal bli konge. Jeg digger den følelsen. Hadde den tre fire kvelder i Tokyo. Og her kommer et par eventyr, den første gangen jeg og Jake fikk frie tøyler hoppa vi på metroen og gikk oss nesten bort på andre sida av byen(Harajuku), men bare nesten, vi fant metroen hjem etter pannekaker fra en bod, diverse handleposer byttet mot lettere lommebøker og en følelse av at vi burde tusle hjemover for ikke å bekymre mor og far. Den andre gangen, en formiddag jeg og Jake ruslet i Shibuya, traff vi en svart amerikaner i det vi gikk ut av en skobutikk, han inviterte oss til ''my place''. Lite visste vi da vi takket ja, at ''my place'' faktisk var '' my place'' som betyr en leilighet, seks kvartaler unna, så vi tuslet halv-skeptiske etter mannen mens vi pratet om ditt og datt, mest om de syke prisene i Tokyo, til vi kom til leiligheten hans. Den var full av ''wangstah'' klær til blodpris som han prøvde å prakke på Jake, så etter å ha brukt 20 minutter på å si høflig neitakk, halvløp vi ut av leiligheten og tilbake til hovedgata. Når vi tenkte over det etterpå, innså vi vel at å følge etter en robust svart mann til leiligheten hans mitt i Tokyo kanskje ikke er en så god idè når man er to søttenårige gutter. Mor og far var passe sjokka når vi fortalte dem.. haha :)  


Vi var også innom Tama Zoological Park. De har nemlig løver i Japan òg ! Og Zebraer og (jada mamma) GIRAFFER ! Tjoho. En fin avveksling fra bylivet med en dag i zoologisk hage, dessuten hadde de Hagen Dasz på vending machine :) Nokså digg :) Slitne og mette av inntrykk satte vi oss på flybussen, etterhvert ved gaten og til slutt på flyet hjem. Etter en LANG hjemreise crashet vi hos de samme folkene vi crashet hos før vi dro fra Seattle. Etter en 3-4 timers søvn der, dvs, de andre sov, jeg var halvhyper og ringte bla hjem til mor, eh, nei, hjem til far :D Så var det bare 5 nye timer i bilen delt på midten som en måltid før desserten med et måltid med dessert på en veldig amerikansk (ja vi savner amerikansk mat etter 8 dager med nudler) resturant ved veien.  


Når jeg kom hjem hadde flere koslige overraskelser, julekort fra venner og kjære, julegaver og noe som minnet om en bekreftelse på Hawaii-turen jeg ønsker meg :) Nå har jeg pakket ut og igjen fått kontroll(med en eller to ll'er?) og skal på internet cafe for å poste dette og kanskje noen bilder. Godt nyttår alle sammen. <3  


Forresten pappa, dette glemte jeg å fortelle i telefonen, jeg følte at jeg ikke kunne dy meg siden jeg først var i Japan. Så på dine vegne, siden jeg vet du er familiens smaksløk, eventyrer i smaksretning og glade øldrikker ( med måte(; ), prøvde jeg Japansk øl. Sapporo. Ikke at jeg er så fryktelig glad i øl i utgangspunktet men jeg tenkte nå jeg måtte. Jeg vil ikke anbefale akkurat den varianten jeg forsøkte, litt bitter og rar liksom. Men Luke kunne forsikre meg om at det fantes bedre. Så alt i alt hjalp vel ikke mitt forsøk så mye, men jeg prøvde. Og jada mamma, jeg vet jeg bare er søtten år, lillegutten din. I ti dager til.. :) Slapp av, jeg gjorde det bare for pappas skyld, og jeg kunne jo ikke akkuratt poste en boks øl vel ? Så min brilliante unge hjerne konkluderte med at jeg like godt kunne prøve å representere familiens smaksløk og gi han en liten rapport på Japansk øl, slik han så mange ganger har prøvd lokalt brygg der vi har reist. 


ttyl.

2 kommentarer:

  1. Artig å lese :-)

    Følge røsslig neger på rommet - tja - har ikke vi spøket om det før en gang? Så lenge dere kom unna er det vel en nyttig erfaring. Gjorde noe lignenede i London, Soho, da jeg var på din alder. Ganske nervøs etterpå ja.

    Takker ellers for smaksrapport på Sapporo. Og setter pris på åpenheten.

    Hører gjerne mer fra deg når det måtte passe.

    Smaksløken

    SvarSlett